Burn meeting programme

Printable version (PDF)

NORDIC BURN MEETING (Sun 12th  – Mon 13th June)

DAY 1 Sunday 12th of June

Registration (08:00 a.m. – 09:00 a.m. (60min))

Opening of the meeting (09:00 a.m. – 09:15 a.m. (15min))

Sessions

Session 1 –  Burn Treatment (09:15 a.m. – 11:30 a.m. (2h 15min))

  • Chairs: Fredrik Huss and Jussi Valtonen
  • Opening of the session Jussi Valtonen (5min)
  • Opening lecture – Common type of burns in Iceland? (15min)
  • Lectures and discussion – how would I treat? (the presenters will be in the panel) (15min lecture and 5min discussion)
    • Deep Facial Burn (Bergen, Norway)
    • Deep Hand Burn (Copenhagen, Denmark)
    • Deep Burn in a Child (Uppsala, Sweden)
    • Treatment of a major burn (Linköping, Sweden)
    • Use of dermal templates in acute major burn (Helsinki, Finland)
    • Discussion (15min)

Lunch (11:30 a.m. – 12:30 a.m.)

Session 2 – Burn Centre Organization and concept of Burn Team (12:30 p.m. – 02:00 p.m. (1h30min))

  • Chairs: Jyrki Vuola and Folke Sjöberg
  • Opening lecture Jyrki Vuola (30min)
  • Lecture – how is burn care organized in Iceland (20min)
  • Panel discussion (one participant from each burn centre) (40min)

Break (02:00 p.m. – 02:30 p.m. (30min))

Session 3 – Research (part one 02:30 p.m. – 04:00 p.m. (1h 30min))

  • Chairs Andrew Lindford and Stian Almeland
  • Opening lecture Andrew Lindford (20min)
    • Andrew could decide the topic, is it ok Andy?
  • Presentation of one to three on going research projects from each centre (part one (1h 10min))

Coffee Break + Streching (15min)

Session 3 – Research continues (part two 04:15 p.m. – 06:00 p.m. (1h 45min))

  • Presentation of one to three on going research projects from each centre (part two(1h 10min))
    • Please provide us with below information
      • Project: name, presenter, centre
    • Open discussion (35min)
      • collaboration between Nordic centres now
      • collaboration between Nordic centres in the future

End of Day 1

Dinner (07:30 p.m. – 06:00 a.m.)

 

DAY2  Monday 13th of June

Session 4 – Collaboration between Nordic Burn Centres now and in the future (09:30 a.m. – 11:30a.m.)

  • Chairs: Ragnvald Brekke and Rikke Holmgaard
  • Opening lecture Ragnvald Brekke (30min)
  • Panel discussion (one participant from each burn centre) (1h 30min))

Closing of the Meeting (11:30 a.m. – 11:45 a.m.)